ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ " THE CUISINE OF ARMENIA - PUTUK " "кухня Армении - putuk" " RECIPE : (Armenian: պուտուկ putuk) – mutton cut into pieces, dried peas, potatoes, leeks, and tomato puree, cooked and served in individual crocks. 2 cups dried chickpeas 1/2 pound mutton 2 onions, coarsely chopped POTATOES AND LEEKS (OPTIONAL) 2 tomatoes 1 teaspoon cilantro 1 teaspoon parsley Salt and pepper to taste
- ՊՈՒՏՈՒԿ- /Հայկական ազգային կերակրատեսակ-/
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
100 գր ոչխարի մսի համար:
ոչխարի յուղ-(курдючное сало)-20գր
100գր կարտոֆիլ
20 գր- սիսեռ
25 գր գլուխ սոխ կամ պրաս
60 գր պոմիդոր կամ տոմատի մածուկ
կարմիր պղպեղ, աղ, կանաչի տարբեր տեսակի--- ըստ համի
Այս կերակրատեսակը անվանվում է Պուտուկ-որովհետև պատրաստվում և մատուցվում է հենց նույն կավե ամանի մեջ որն էլ անվանում են պուտուկ-- - Սիսեռը թրջել 3-4 ժամ առաջ: Եթե ժամանակ չունեք, կարող եք եռացրած ջուր լցնել և 1 ժամից պատրաստ է լինում: Հետո հանել սիսեռի թեփիկները: Միսը լվանալ, կտրտել 50-60 գր ոչ մեծ կտորների և եփել ոլոռի հետ միասին---առանց կափարիչի---եփման ընթացքում ավելացնում ենք ջուր կամ բուլյոն-- եթե ջուրը պակասում է--պատրաստի վիճակին հասնելուց 20-30 րոպե առաջ ավելացնում ենք խորհանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը, ոչխարի յուղը,սոխը , ---- ավելացնում ենք նաև կարմիր պղպեղը, աղը: Հետո պոմիդորի կտորները,ը կանաչին--- Եփում ենք մինչև պատրաստ լինելը----
Ընդհանրապես ՊՈՒՏՈՒԿԸ պատրաստում են կավից փոքրիկ կճուճների կամ սափորիկների մեջ` առանձին-առանձին, մեկ անձի համար:
/Իսկ տնային պայմաններում կարելի է պատրաստել կաթսայի մեջ և մատուցել ափսեներում/
Մատուցել տաք վիճակում:
Рецепт:
(армянский: putuk putuk) - баранина нарезать на кусочки, сушеные горох, картофель, лук-порей и помидор пюре, приготовленные и служил в отдельных crocks.
2 чашки сушеные нута
1/2 фунт баранины
2 Лук, грубо нарезанные
Картофель и лук-порей (необязательно)
2 помидоры
1 чайная ложка кинза
1 чайная ложка петрушки
Соль и перец по вкусу
Замочить горох в теплой воде за ночь. Дренаж. Добавить горох медленно в кипяток и варить около часа.
Порезать мясо на мелкие кусочки и приготовить его в своем собственном жир с луком. Добавить в горох и бульон. Сезон смесь, добавить помидоры и отварить над умеренной тепла до тех пор, пока горох и мясо не будут нежные.
Сервер трубы горячие в миски с лаваш хлебом.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

«ԵԿԵՂԵՑԻՆ ՀԱՅԿԱԿԱՆ» - երգ, խոսք՝ ՎԱՀԱՆ ԹԵՔԵՅԱՆԻ Դաշնակահար` ԱՆԱՀԻՏ ՄԵ...